Dalí, Painting and Film

  • Coberta del Catàleg

    Coberta del Catàleg

Exposició itinerant

La mostra explora la relació de Salvador Dalí amb el cinema a través, no tan sols de les seves incursions en el setè art, sinó també mitjançant pintures, dibuixos, fotografies i manuscrits.

La mostra analitza com el compromís de Dalí amb el cinema (com a fan, guionista, realitzador i director) va ser fonamental per a la seva implicació amb tot allò que representava la modernitat, i va afectar profundament les diferents etapes de la seva carrera. Dalí és considerat com un dels artistes més provocadors del segle XX i les seves pintures, com unes de les obres d'art més destacables dels últims cent anys. Tal i com desvetlla aquesta exposició, les seves col·laboracions amb Luis Buñuel, Alfred Hitchcock i Walt Disney van crear algunes de les seqüències més memorables i influents en el cinema tant d'avantguarda, com el de línia més convencional.

Veure les exposicions actuals

Dates

Del 1 de juny al 9 de setembre de 2007

Itineràncies

Tate Modern (Londres), LACMA (Los Angeles County Museum of Art), Salvador Dalí Museum de San Petersburgo (Florida) y Museum of Modern Art -MOMA- (Nueva York).

Continguts relacionats

Premsa

Més informació a comunicacio(ELIMINAR)@fundaciodali.org