Dalí

  • Coberta del Catàleg

    Coberta del Catàleg

Totes les suggestions poètiques i totes les possibilitats plàstiques

Va estar composta de més de dues-centes peces entre pintura, escultura i dibuixos; també es va mostrar un Dalí pioner de la performance i el happening, autor d'obres efímeres, i la seva participació en el món de la fotografia, el teatre i el cinema.

La gran retrospectiva dedicada a Salvador Dalí es pot veure al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid del 27 d'abril al  2 de setembre.

L'exposició temporal ha rebut el premi Globus de Cristall que atorga la premsa francesa i el premi ACCA de la Crítica d'Art en la categoria de Promoció de l'art català a l'estranger.

La mostra va estar comissariada per Montse Aguer, directora del Centre d'Estudis Dalinians, Jean-Michel Bouhours, conservador del Museu Nacional d'Art Modern/Centre de Creació Industrial de París, i Thierry Dufrêne, professor d'història de l'art contemporani a la Universitat París Oest Nanterre, amb Jean-Hubert Martin com a comissari general, qui fou director del Museu Nacional d'Art Modern de París.

Va estar composta de més de dues-centes peces entre pintura, escultura i dibuixos; també es mostra un Dalí pioner de la performance i el happening, autor d'obres efímeres, i s'exposen els resultats de la seva participació en el món de la fotografia, el teatre i el cinema. Es tracta d'una tria d'obra de primer ordre entre les col·leccions de la Fundació Dalí, el museu Reina Sofía de Madrid i el museu Dalí de Florida, els tres organitzadors de la gran retrospectiva juntament amb el Centre Pompidou.

Veure les exposicions actuals

Dates

Del 27 d'abril al 2 de setembre de 2013

Itineràncies

Centre Pompidou, París, del 21 novembre 2012 al 25 març de 2013

Premsa

Més informació a comunicacio(ELIMINAR)@fundaciodali.org