Centre d'Estudis Dalinians

El Centre d'Estudis Dalinians, constituït l'any 1992, es troba emplaçat a l'emblemàtica Torre Galatea - edifici on Dalí resideix els darrers anys de la seva vida. Té com a principal objectiu preservar, catalogar i estudiar el fons documental que custodia, així com fomentar i difondre la investigació sobre l'obra i la vida de Salvador Dalí en els seus aspectes més diversos.

La rellevància i la diversitat del fons documental que es conserva, enriquit i ampliat mitjançant una política d'adquisicions molt activa, ha permès posar a l'abast dels investigadors l'arxiu i la biblioteca més complets centrats en la vida i l'obra de Salvador Dalí, l'avantguarda i el surrealisme.

Entre les diverses tasques que realitza el CED, destaquen l'elaboració del Catàleg Raonat de pintures de Salvador Dalí, la publicació de llibres i estudis, la conceptualització i l'organització d'exposicions temporals  i la realització dels catàlegs d'exposició, que se'n deriven. Així mateix, el centre col·labora amb la resta de departaments de la Fundació i assessora la Direcció del Teatre-Museu Dalí.

Centre d'Estudis Dalinians Fundació Gala-Salvador Dalí
Adreça Contacte

Torre Galatea.
Pujada del Castell, 28

17600 Figueres

Tel. (+34) 972 67 75 14

Fax (+34) 972 51 01 40

ced(ELIMINAR)@fundaciodali.org

Una noia al Centre d’Estudis Dalinians observa un llibre obert que té a les mans.

Textos en descàrrega

Consulta la nostra selecció d'articles i escrits especialitzats, centrats en la trajectòria artística i vital de l'artista.

Catàleg del fons bibliogràfic

Consulta online el nostre fons bibliogràfic