Els Museus Dalí

Què són els Museus Dalí?

La Fundació Gala-Salvador Dalí gestiona els següents espais museístics:

Teatre-Museu Dalí. L’obra surrealista més gran creada per l’artista.

Casa-Museu Salvador Dalí. L’única residència estable de l’artista. 

Castell Gala Dalí. Un lloc d’inspiració permanent i de creació artística.

El funcionament, el manteniment i el desenvolupament d’aquests tres centres constitueixen un repte museològic permanent. Es tracta de tres espais complexos amb unes característiques úniques i molt particulars. Això es deu tant a l’aspecte arquitectònic com a la varietat i la riquesa del patrimoni artístic que s’hi custodia i exhibeix. A més, també influeixen la quantitat i la diversitat de visitants que acullen cada any.

Als Museus Dalí s’hi troba la col·lecció més gran d’obres de Salvador Dalí. Aquest conjunt únic abraça milers d’objectes de tots els períodes de l’artista i més de quatre mil obres d’una gran varietat de tècniques, materials i suports: pintura, escultura, gravat, instal·lacions, joies, hologrames, fotografies, estereoscòpies, etc. Una bona part d’aquestes peces s’exposa a la col·lecció permanent del Teatre-Museu Dalí.

A banda de la col·lecció, la Fundació Gala-Salvador Dalí custodia el fons documental més complet sobre l’obra daliniana: aquest fons, que s’enriqueix cada any amb noves adquisicions, comprèn els llibres pertanyents a la biblioteca privada de Dalí i Gala així com manuscrits, cartes i documents, fonamentals per avançar en la recerca sobre l’artista.

Quin paper hi té la Fundació Gala-Salvador Dalí?

La Fundació Gala-Salvador Dalí gestiona i difon el llegat de Salvador Dalí ubicat a la seu de Torre Galatea i als tres Museus de Figueres, Púbol i Portlligat. Conserva l’antològica més completa de l’artista i el seu Arxiu personal.

Coneix la Fundació

Cal comprar entrades diferents per a visitar els tres Museus?

Sí, cada Museu té les seves propies condicions d’entrada i el teu propi tiquet d’accés.

Quant dura la visita?

Cada un dels centres del Triangle Dalinià té les seves particularitats de visita:

Teatre-Museu Dalí: El recorregut és lliure i sol durar entre una hora i mitja i dues hores per completar tot el museu.

Casa-Museu Salvador Dalí: El recorregut inclou una part acompanyada de trenta minuts i una part lliure. En total, veure tot el recinte sol durar aproximadament una hora.

Castell Gala Dalí: El recorregut és lliure i unidireccional, amb una durada mitjana de setanta-cinc minuts.

Puc visitar els tres Museus Dalí en un sol dia?

No. Per tal de gaudir de la visita als Museus Dalí són necessaris un mínim de dos dies. La distància que hi ha entre ells fa que calgui preveure un desplaçament mínim de 40 km per anar de Figueres a Portlligat (Cadaqués) i 40 km més per anar de Figueres a Púbol (prop de la Bisbal d’Empordà, direcció Girona).

És fàcil arribar als Museus Dalí amb transport públic?

El Teatre-Museu Dalí, situat a la ciutat de Figueres, és plenament accessible amb transport públic i disposa de diverses connexions amb la xarxa ferroviària (trens regionals i d’alta velocitat) i d’autobusos interurbans i de llarga distància. Consulta AQUÍ com arribar al Teatre-Museu Dalí.

Si desitja visitar la Casa Salvador Dalí amb transport públic ha de planificar molt bé la seva jornada i és possible que li ocupi tot un dia sencer. Situada a la localitat de Cadaqués, és accessible mitjançant les línies d’autobús interurbà amb sortida a Figueres i Girona. Consulta AQUÍ com arribar a la Casa Salvador Dalí.

El Castell Gala Dalí està situat a la població de Púbol, on actualment no existeix cap connexió de transport públic amb el nucli urbà. El municipi de Flaçà, situat a 5 km de Púbol, té connexió ferroviària, des d’on es pot contractar un taxi per arribar al Castell. Consulta AQUÍ com arribar al Castell Gala Dalí.

Què és el Triangle Dalinià?

El Triangle Dalinià és la figura geomètrica que apareixeria sobre un mapa de Catalunya si tracéssim una ratlla que unís entre si els municipis de Púbol, Portlligat i Figueres; tres localitats que ens expliquen la trajectòria d’un artista de projecció internacional, però plenament vinculat a la seva terra.

El “Triangle Dalinià” és un viatge a través del paisatge natural i humà de Salvador Dalí, una proposta cultural centrada en la recerca, la divulgació i la promoció de la creació i de la personalitat de l’artista.

Descobreix el Triangle Dalinià.

Quin és l’itinerari de visita del Teatre-Museu Dalí?

Amb el nom de Teatre-Museu Dalí s’inclouen dos espais museístics:

El primer és el format pel vell teatre incendiat convertit en Teatre-Museu a partir dels criteris i el disseny del propi Salvador Dalí (sales 1 a 18). Aquest conjunt d’espais formen un únic objecte artístic on cada element és una part indestriable del tot.

El segon és el conjunt de sales resultat de les progressives ampliacions del Teatre-Museu (Sales 19 a 24). El recorregut està format per 24 sales. Si tenim en compte la idiosincràsia de Salvador Dalí, origen del Teatre-Museu Dalí, s’hauria de recomanar que no se segueixi cap circuit preconcebut.

S’ofereixen visites guiades?

Els Museus Dalí disposen de visites guiades pel Teatre-Museu Dalí i el Castell Gala Dalí a Púbol.

Reserva una visita guiada.

A més, oferim diferents tipus de visita per a tots els nivell educatius: infantil i primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, estudis universitaris, escoles d’adults; visites especials per a docents.

Educació.

Entrades i condicions d’accés

Cal reservar entrades amb antelació?

Per visitar el Teatre-Museu Dalí de Figueres es recomana sempre reservar les entrades amb antelació. El Teatre-Museu Dalí disposa d’un punt de venda a l’accés principal del museu, tot i que la disponibilitat d’entrades estarà condicionada a la capacitat del museu.

Per visitar la Casa-museu Dalí a Portlligat, és imprescindible fer la reserva prèvia del dia i hora de la visita. La visita a la casa-museu es fa en grups restringits, que entren cada 10 minuts a partir de l’hora d’obertura indicada. La necessitat d’entrada és aplicable a tot tipus de visitant.

El dia de la visita és obligatori recollir l’entrada mitja hora abans d’entrar. No recollir les entrades mitja hora abans comporta: l’anul·lació de la seva compra, la pèrdua de les entrades sense dret a devolució i l’accés al museu quedarà condicionat a la disponibilitat del moment.

Per visitar el Castell Gala Dalí de Púbol es recomana sempre reservar, especialment quan es vol fer visita guiada (grups o individuals). La circulació dins el museu és lliure, però l’accés a determinats espais està condicionat a la capacitat i activitats del moment.

Puc comprar les entrades en línia?

Es recomana la compra en línia per a tots els Museus Dalí. Cal descarregar-se el document de confirmació i mostrar el codi de reserva a la taquilla o entrada.

Entrades.

Puc entrar als Museus en una hora diferent a la reservada?

Si no es retiren les entrades a l’hora indicada, la reserva quedarà anul·lada i l’accés quedarà condicionat a la disponibilitat del moment.

Quina és la política de devolució d’entrades?

No s’efectuen canvis ni devolucions per motius aliens al museu. Tanmateix, si necessiteu modificar la data de la vostra visita, poseu-vos en contacte amb el museu corresponent. El museu no es fa en cap cas responsable de les entrades o dels serveis oferts per tercers.

En cas de tancament del museu per força major, es retornarà l’import total de la vostra compra d’entrades de forma automàtica.

Les tarifes i descomptes s’apliquen també a ciutadans fora de la UE?

Sí. Els descomptes s’apliquen a tots els visitants que puguin acreditar degudament el seu dret a una tarifa especial. Si tens cap dubte sobre una documentació específica i vols verificar-ne la validesa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

L’entrada és gratuïta el primer diumenge de cada mes?

No, els Museus Dalí no ofereixen entrades gratuïtes el primer diumenge de cada mes. Per desig de l’’artista, el Teatre-Museu Dalí ofereix l’entrada gratuïta a tots els visitants el dia 6 de gener, Diada de Reis.

Es poden fer fotografies?

Es poden fer fotos sense flaix. No s’autoritza l’ús de trespeus, de pals per autofotos ni equips professionals. Si es dona el cas, es podrà retenir la màquina fins que el seu propietari finalitzi la visita. La comunicació pública de les imatges preses a l’interior dels museus Dalí estan subjectes a llicència d’ús i liquidació de drets.

Consulta la política per a reportatges a la Sala de Premsa.

Quines normes de visita hi ha als Museus Dalí?

Compreu l’entrada online. Cal descarregar-se el document de confirmació i mostrar el codi de reserva a la taquilla o entrada.

No es fan canvis ni devolucions per causes alienes al Museu.

Està prohibit fer fotos amb flash i altres complements fotogràfics.

Es prohibeix fumar, menjar i beure a l’interior de l’edifici i llençar objectes als patis, jardins o carrer.

No es permet cap tipus de visita guiada sense el vist i plau previ del museu.

Tots els visitants hauran de mostrar i conservar la seva entrada, així com, en cas de reduïda o gratuïta, l’acreditació corresponent.

Els menors de setze anys hauran d’entrar, obligatòriament, acompanyats d’un adult.

Al control d’accés es revisaran les bosses, motxilles, etc. Per raons de seguretat, es retindran aquells objectes susceptibles de ser perillosos (ganivets, navalles, etc.) que hauran de ser recollits al final de la visita.

No es permet l’entrada amb cap tipus d’objecte superior a 35 x 35 x 25 cm, equipatges o objectes d’embalum en general, motxilles o altres bosses penjades a l’esquena, cotxets o qualsevol objecte que el personal autoritzat consideri un risc per a la seguretat del museu.

No es poden dipositar a la consigna objectes d’embalum, éssers vius, joies, diners o objectes de valor, perillosos o que atemptin contra la seguretat o salut pública.

El museu no es fa responsable en cap cas dels objectes dipositats a la consigna.

No s’accepten animals de companyia (tret de gossos pigall).

La indumentària haurà de ser respectuosa per a totes les sensibilitats. Especialment s’impedirà l’accés de visitants amb vestits i/o accessoris que puguin representar un obstacle en cas d’evacuació d’emergència.

No està permès desplegar cartells, pancartes o realitzar qualsevol tipus de performance reivindicativa dins l’edifici, sent això motiu d’expulsió immediata.

És d’obligat compliment seguir les indicacions del personal del museu en tot moment.

Hi ha alguna jornada de portes obertes?

Si. Per voluntat del propi Salvador Dalí, el dia 6 de gener, Diada de Reis, l’entrada és gratuïta per tothom.

El Teatre-Museu Dalí disposa d’audioguia?

No. El Teatre-Museu Dalí no disposa de servei d’audioguies. Cal tenir en compte que el Museu Dalí, concebut pel mateix Salvador Dalí, es va crear com una única obra d’art. Seguint la seva visió surrealista, es tracta d’una experiència que apel·la a la suggestió i que no està pensada per ser explicada detalladament.

Com arribar?

Com arribar al Teatre-Museu Dalí?

El Teatre-Museu Dalí es troba a la plaça Gala-Salvador Dalí, 5. 17600 Figueres, Girona.

Com arribar al Teatre-Museu Dalí amb cotxe?

Autopista AP7 (Barcelona-la Jonquera) sortida 3 – Figueres Nord, o Nacional II (Barcelona-França). El Teatre-Museu Dalí es troba al centre de la ciutat, dins una zona de trànsit restringit. Mireu el mapa d’aparcaments.

Com arribar al Teatre-Museu Dalí amb avió?

Aeroport internacional Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.

Aeroport internacional Girona – Costa Brava.

Aeroport internacional de Perpinyà – Rivesaltes.

Com arribar al Teatre-Museu Dalí amb transport públic?

Amb tren:

RENFE, Línia R11 Barcelona-Sants – Portbou, estació Figueres.
RENFE, Línia d’alta velocitat Madrid – Figueres (AVE / AVANT), estació Figueres-Vilafant.
SCNF, Línia d’alta velocitat París – Figueres (TGV), estació Figueres-Vilafant.

L’estació Figueres-Vilafant disposa d’un autobús llençadora fins el centre de la ciutat.

Amb autobús:
MOVENTIS, línies interurbanes a Torroella de Montgrí, Cadaqués, Albanyà, Palafrugell, Portbou, Roses.
TEISA, línies interurbanes a Banyoles, El Voló, Sant Llorenç de Cerdans, Lladó, Olot, Vilarig.
SAGALÉS, línia interurbana a Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.

Com arribar al Castell Gala-Dalí?

El Castell Gala-Dalí es troba a la plaça Gala Dalí, s/n. 17120 Púbol – La Pera, Girona.

Com arribar al Castell Gala-Dalí amb cotxe?

Autopista AP7 (Barcelona-la Jonquera), sortida 6 – Girona Nord, direcció Palamós per carretera C-66. El Castell Gala-Dalí es troba al centre del nucli urbà de Púbol, dins una zona de trànsit restringit. L’aparcament públic es troba a 150 metres del Castell.

Com arribar al Castell Gala-Dalí amb avió?

Aeroport internacional Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.

Aeroport internacional Girona – Costa Brava.

Aeroport internacional de Perpinyà – Rivesaltes.

Com arribar al Castell Gala-Dalí amb transport públic?

El Castell Gala-Dalí es troba a la localitat de Púbol – La Pera, i no és completament accessible amb transport públic. No obstant, pot arribar fins a les poblacions properes amb transport col·lectiu.

Amb tren:

RENFE, Línia R11 Barcelona-Sants – Portbou, estació Flaçà.

A l’estació de Flaçà hi ha diversos serveis de taxi, consulta’ls aquí (enllaç).

Amb autobús:
MOVENTIS, línies interurbanes 5, 8, 11, 42 (fins a Cruïlla o Gasolinera).

CLIC.CAT, servei de transport públic a demanda. Consulti condicions (enllaç)

Com arribar a la Casa Salvador Dalí?

La Casa Salvador Dalí es troba a Platja de Portlligat, s/n. 17488 Cadaqués, Girona.

Com arribar a la Casa Salvador Dalí amb cotxe?

Autopista AP7 (Barcelona-la Jonquera), sortida 4 – Figueres direcció Roses per carretera C-260 i GI-614 fins a la població de Cadaqués. Mireu el mapa d’aparcaments.

Com arribar a la Casa Salvador Dalí amb avió?

Aeroport internacional Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.

Aeroport internacional Girona – Costa Brava.

Aeroport internacional de Perpinyà – Rivesaltes.

Com arribar a la Casa Salvador Dalí amb transport públic?

Amb tren:

La població més propera amb estació de tren és Figueres:
RENFE, Línia R11 Barcelona-Sants – Portbou, estació Figueres.
RENFE, Línia d’alta velocitat Madrid – Figueres (AVE / AVANT), estació Figueres-Vilafant.
SCNF, Línia d’alta velocitat París – Figueres (TGV), estació Figueres-Vilafant.

Amb autobús:
MOVENTIS, línies interurbanes 3 (des de Barcelona), 4 (des de Girona), 12 (des de Figueres).L’estació d’autobusos de Cadaqués es troba a 2 quilòmetres de la Casa Salvador Dalí.

Serveis

Podré deixar les maletes?

Si. Els Museus Dalí disposen de servei de consigna. No es permet l’entrada amb cap tipus d’objecte superior a 35 x 35 x 25 cm. No es poden dipositar a la consigna objectes d’embalum, éssers vius, joies, diners o objectes de valor, perillosos o que atemptin contra la seguretat o salut pública.

Hi ha lavabos amb canviadors?

Si. Els Museus Dalí disposen de lavabos adaptats.

Hi ha cafeteria o restaurant?

No. Cap dels tres Museus Dalí disposa de cafeteria o restaurant.

Accessibilitat

Quins espais són accessibles amb cadira de rodes?

Al Teatre-Museu Dalí, els espais que es poden visitar en cadira de rodes són:

El pati central amb el muntatge del Cadillac plujós (sala 2).

L’escenari, on es pot gaudir de l’espai sota la cúpula (sala 3).

La planta baixa i el sota escenari, on hi ha la cripta del pintor, dibuixos, gravats, etc., així com a la Sala de les Peixateries, on es pot veure una exposició de pintures representatives de diversos períodes de Salvador Dalí (sales 5, 6, 7, 8 i 9).

Els espais de Dalí-Joies.

A la Casa-Museu Salvador Dalí:

L’estructura de la Casa de Salvador Dalí té l’origen a les antigues barraques de pescadors de Portlligat, i la distribució interior està formada per escales estretes i irregulars. L’entorn natural del Cap de Creus, on està ubicada la casa, dificulta l’accés a l’edifici a persones amb mobilitat reduïda.

Malauradament, per les mateixes raons, és impossible accedir a la Casa de Salvador Dalí en cadira de rodes.

Al Castell Gala Dalí:

Els espais i les estances del Castell Gala Dalí estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, a l’excepció del bany de Gala (sala 4), la sala de l’exposició temporal (sala 7) i la cripta (sala 12).

Consulta totes condicions d’accessibilitat aquí.

S’ofereixen descomptes per a persones amb discapacitat i acompanyants?

Si, les persones que tenen una discapacitat poden optar a una entrada reduïda, així com un acompanyant.

En el cas de que el grau de la discapacitat superi el 50%, l’entrada serà gratuïta, així com també per un acompanyant.

Les persones amb mobilitat reduïda també poden beneficiar-se de la gratuïtat encara que el grau de la discapacitat no superi el 50%.

Recordi que la necessitat d’entrada és aplicable a tot tipus de visitant.

Puc entrar-hi amb gos pigall?

Sí, s’accepta està permès l’entrada l’accés alsde gossos pigall degudament acreditats a tots els espais dels Museus Dalí.

S’ofereixen visites adaptades per a grups amb necessitats especials?

Si. Els Museus Dalí estan adherits a la xarxa Apropa Cultura. Si no en formes part, inscriu-te al registre d’entitats i gaudeix de nombrosos avantatges.  

Informació per a grups

Quina és la política de grups als Museus Dalí?

La política de grups als Museus Dalí s’aplica a partir de vint-i-cinc persones, i atorga el dret a la tarifa reduïda de grup. Les entrades de grup es poden adquirir en línia a la nostra pàgina web.
Compra’n aquí les entrades.

Puc fer explicacions per al meu grup dins els Museus Dalí?

Al Teatre-Museu Dalí, les visites guiades estan limitades a grups d’un màxim de vint-i-cinc persones, excepte als espais Pati (sala 2) i Cúpula (sala 3). Fora d’aquests dos espais, els grups de més de vint-i-cinc persones han de visitar el Museu lliurement en petits grups.
No s’hi permet cap tipus de visita guiada sense el vistiplau previ del personal dels Museus. Guies, professionals i acompanyants que vulguin fer un guiatge dins els Museus n’han de demanar l’autorització prèvia al personal d’accés.
Les radioguies no són obligatòries, però sí que es recomanen. El Museu no disposa de lloguer de radioguies.

Vull visitar els Museus Dalí amb un grup escolar

Si vols visitar els Museus Dalí amb un grup escolar pots triar entre una visita lliure o una visita amb el nostre servei didàctic.
Els grups escolars tenen dret a la tarifa reduïda de grup, independentment del nombre de persones que el formin. Per cada deu alumnes, un professor pot gaudir d’una entrada gratuïta.
Els grups escolars amb alumnes menors d’edat que vulguin fer la visita lliure han de demanar una identificació de responsabilitat al personal d’accés dels Museus. El grup ha de dividir-se i els alumnes menors d’edat han d’anar acompanyats d’un professor responsable durant tota la visita.
Si vols visitar els Museus Dalí amb el nostre servei didàctic, en pots consultar tota la informació aquí.

Contacte

No has trobat la resposta que buscaves?

Contacta amb el museu a través del següent formulari o trucant al +34 972 677 500.

Departaments i contacte
Activeu el JavaScript al navegador per a poder completar el formulari.
Els camps del formulari marcats amb un asterisc són estrictament necessaris per atendre la vostra sol·licitud, és voluntària la inclusió de dades en la resta de camps. La no complementació o la complementació parcial de les dades sol·licitades podrien suposar que la Fundació no pogués atendre la vostra sol·licitud.

FUNDACIÓ GALA-SALVADOR DALÍ tractarà les meves dades personals amb la finalitat de processar la meva sol·licitud de subscripció i enviar-me comunicacions (incloent mitjans electrònics) sobre les seves activitats, així com per complir les seves obligacions legals. La Política de Privacitat i Protecció de Dades indica com puc exercir els meus drets d’accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oposició.